Dagböcker...

HUNDENS DAGBOK:
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK: 783:e dagen i fångenskap... Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng. Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.
På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel. De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta. Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...

Välvilligt stulet från Patriks systers blogg!

Sådär äckligt tidigt igen

Jahapp! Så var man vaken sådär okristligt tidigt igen, jippie-jaj. Det är bara att hoppas på att det är fler som jobbar de här dagarna, så jag åtminstone får tag på de jag ska ha tag på.
Kroggalan igår, var där en kortis, men drog hem igen i någorlunda tid, det var inte speciellt kul faktiskt.. (Skräll?) Så hopp in i duschen med Tväråna nu, grabba matlådan och ge sig av till gruvan.... förlåt, Våxnäs.

Nope, nej nixen!

Sorry Glenny, det ser ut som att du är skyldig mig en femhunka, då det faktiskt inte var vår sköna Helena som kläckte den kommentaren, däremot någon annan som du jobbat med, på samma ställe! *hint hint* Vill du köra kvitt eller dubbelt och samtidigt få chansen att vinna en tomatblå nötknäppare?

Blogg = livet, universum & allting?

Fick idag den underbara kommentaren: "Gud så skönt att du har fått din dator tillbaka, så man kan hålla koll på vad du pysslar med!" Och detta ifrån en god vän som jag faktiskt sitter och fikar med!! Hur skönt sagt som helst, vi kom med en gång på hur tragiskt det är att man "håller koll" på varann på det här sättet. Jag sticker dock inte under stol med att jag själv gör det, och att det är ett ganska bekvämt sätt att hålla sig uppdaterad med folks liv. (Åtminstone i de fall där bloggen uppdateras någorlunda regelbundet. Ja, ni vet vilka ni är som jag syftar på!)
Nu är det dags för herr blund att infinna sig, och det får han göra till tonerna nedan....

En av världens i särklass bästaste filmer, Cruel Intentions


Kvällens snyft

Zappade runt lite och hamnade på sista halvan av Änglagård 2, och hur töntigt det än må vara så har jag en grej för Colin Nutley filmer. Ganska skönt att låta sig dras med i det übersentimentala, totalsvenska sätt han har att göra film på, det har jag tyckt sen jag blev förälskad i Nionde kompaniet för snart 20 år sedan.

/>

Fundelerar på huruvida man ska orka traska sig till kroggalan imorgon också, jag har ju faktiskt inte tyckt att det varit kul de senaste 3-4 åren, så varför egentligen? Speciellt när ekonomin är som den är (nu pratar jag inte om den förbannade världskrisen, utan om min egen, högst privata finansiella kris). Fast, eftersom jag å andra sidan är alkoholfri för tillfället, så lär det ju inte bli speciellt dyrt? Nåja, jag gör väl som vanligt, dvs. bestämmer ingenting, utan gör som det känns för tillfället. Tur att man har bra vänner som står ut med att man avbokar/bestämmer saker i absolut sista minuten. Fast jag har ändå anledning att vara sliten, när de flesta har långa julledigheter har jag ledigt 24:e, 28:e samt 31:a december + 1:a januari. That's it. Så när ni tycker att jag är trött och tråkig så..... har ni rätt.

Table-dance

Kvällen blev bra, åtminstone resultatmässigt. Dåligt med folk, eftersom de allra flesta var på Nöjes och såg Mustasch. Men jag satte första tusenklubben på Tables sen de byggt om och bytt namn, så det kändes skönt! Tyvärr var det en av nötens vänner som stod för största delen av omsättningen, och mr Nöt himself satt med resten av gänget långt bortom baren.. Så jag fick nöja mig med att le sött varje gång han gick förbi på väg till toaletterna. Högst charmigt.
Tyvärr är H sjuk, annars hade han jobbat åt mig idag, men han kallsvettas och har frossa, så jag sätter mig vackert bakom bordet ikväll igen. Har man tråkigt så är man välkommen förbi och säga hej!

Kvällens mission.......är detta!

Inga klappar!

Så! Nu är man tillbaka efter en veckas datorlöshet. Den har nämligen varit på dator-SPA hos Herder, och blivit alldeles virusbefriad och dessutom blivit med björn. Nog om det, men då vet ni varför det inte har hänt så särdeles mycket här!
Lugn jul, och som rubriken subtilt antyder, inga julklappar, men väl några dagen-före-julafton-böcker till mor samt syster med man.
Igår var det casinojobb, och osedvanligt tomt för att vara juldagen. Senare kom vi på att det kan bero på att ytterdörren uppenbarligen varit låst mellan 23.00 och 00.20... Lugnt och skönt var det i alla fall! Det trevligaste med kvällen var ju ändå sällskapet som väl var där, i synnerhet en sötnöt som servade undertecknad med såväl komplimanger som kaffe, mycket trevligt. Vi får väl se om den här kvällen blir lika trevlig, jag har mina tvivel, men den som är vaken får se.

Chaos at the office!!!

J är bakis sen igår, och sitter och skriker om att han ska gå på vinlunch kl. 12, K hoppar upp och ner i sin kontorsstol och låter som en apa, H återberättar hur man äter pizza på fyllan på snabbast sätt, och jag sjunger julsånger.

Fredag på Tvärånas jobb.

Kattsand mellan tårna.

Morgnarna i casa Tväråna är inte så skojsiga. Mina vänner vet att jag inte är så solig på morgnarna (läs: när jag blir väckt, oavsett tidpunkt), och nu när man stadigt går  upp 06.15 är det ganska segt... Att dessutom snubbla in på toaletten och finna att tå-gliporna (kan man säga så? Ni fattar vad jag menar i alla fall. Om ni inte gör det så struntar jag i det.) fylls av kattsand, eftersom Snaps & Disco (eller bara en av dem, jag har inte smugit på dem och kollat efter. Än.) hävt ut halva kattlådan på badrumsmattan. Tror någon att jag i mitt halvsovande, muttersvärande tillstånd orkar fixa bort det? Nej. Vilket leder till att när man kommer hem från jobbet, ca 17.45, råkar ut för samma sak igen!
Suck.....

Dag full av Darin och könsord

Så har min jobbdag sett ut. Började med gemensam frulle på jobbet, vi börjar bli ett bra gäng nu känner jag! Sedan lite allvar och peptalk för att slutföra budgeten innan jul, blir lite tufft men känns absolut inom räckhåll. Chiefen satt med oss rätt mycket idag, och det är trevligt! Hon spelade "pep-musik", bl.a. i form av Darin, vilket inte direkt peppade mig, men glada blev vi i alla fall. Sedan att vi svär som borstbindare inne i vårat rum borde kanske hyfsas till, men å andra sidan, man kan inte annat än bli glad när man ser min arbetsledare studsa runt och skrika obsceniteter, ha ha!
Ska försöka vara lite produktiv under kvällen här oxå, och inte däcka i soffan vilket annars verkar vara mitt numera vanliga sätt att hantera eftermiddagarna...

Dagens "Maning"

Mela har skickat utmaningen "favoritlistan" En lista full med onödigt vetande...

Vilken är din favorit ?

Färg: Svart, trist måhända, men sant.
Årstid: Sen vår/tidig sommar, i början av uteserverings-säsongen.
Veckodag: Fredag, full fart på jobbet, och helgen framför sig.
Högtid: Är inte så mycket för högtider överhuvudtaget, jobbar i princip allihopa.
Bok: Herregud.. Gör undan med 1-2 böcker varje vecka, så kan inte välja någon.
Författare: Se ovan...
Film: Cruel Intentions
Animerad film: Allihop!! Men "Hitta Nemo" är väl en av favoriterna..
Tv serie: Följer inga, men ser Prison Break box för box.
Låt: Fairytale of New York
Artist: Väääldans varierat, men Sinead O'Connors röst har jag alltid beundrat.
Skådespelare: Johnny Depp, ända från 21 jump street till Pirates.
Djur: Bara Snaps & Disco inte får veta det, så är jag egentligen hundmänniska.
Resmål: Greklandet är trevligt.
Stad i sverige: Gillar faktiskt Karlstad
Transportmedel: Bil
Sport att utöva: Fälttävlan är läskigt kul!
Sport att titta på: Hockey!
Maträtt: Tournedos
Dessert: Cheesecake
Krydda: Dragon
Dryck utan alkohol: Just nu? Julmust!
Dryck med alkohol: Rödvin
Frukt: Clementiner
Grönsak: Broccoli
Blomma: Va??
Plats i hemmet: Soffan med bra bok.
Plats på jorden: Lagom varm uteservering med bra bok.
Tidning: OfficeStyle :-P
Kvällstidning: Aftonbladet
Klädstil: Bekvämt och passande.
Klädesplagg: Jeans
Ljud: Skratt.
Godis: Choklad
Pryl: Mobilen
Hus eller lägenhet: Än så länge lägenhet
Skor: Sneakisar
Drink: Irish Coffee i stark konkurrens med Kapten & Cola

Om du blir utmanad att svara på Favoritlistan ska du kopiera den här texten och all text ovanför och byta ut svaren mot dina egna, sen ska du också lägga till en sista fråga längst ned på listan innan du utmanar någon annan. Då kommer listan hela tiden växa!

Jag utmanar: Helena, Jenny, Patrik, Malin Matson och Pål.

Early bird

Tidig morgon igen,  och strax dags för en ny jobbdag. Julfest igår på ett av krogjobben, och det var mycket trevligt. väldigt lugnt dock, jag pallar inte längre att dricka en massa och sen jobba dagen därpå. Men god mat, och lite aktiviteter i form av lagtävlingar anordnade av ett gäng från Selma SPA. Mitt lag kom på en hedrande sjätteplats (av 6 deltagande lag). Hemma igen vid halv elva, och hoppade direkt i säng.
Jag hoppas innerligen att vi blir klara med projekten den här veckan, annars hägrar lite jobb även i mellandagarna, och det vore ju grymt skönt att ha nästan 3 veckor ledigt i rad. Vi borde dock sätta det, var till och med inne och jobbade lite på lördag dagen! (Efter plaza-jobbet fredag kväll, och innan BlueMoon-jobbet lördag kväll...).

Fullt ös

Tidig morgon, och jag laddar för en fullspäckad dag. "Vanligt" jobb 7.45 - 17.15, sedan börjar jag kl. 18.00 på plaza, och gissar att jag kommer därifrån vid 1 - halv 2 tiden.. Jag hoppas att det åtminstone blir en bra dag, så tiden går fort och humöret ligger på topp, då gör det mig ingenting att jobba mycket. Dessutom ska jag ju villigt erkänna att de extra pengarna behövs.. Skönt med lite dricks idag!
Så, ni som går hem från jobbet i eftermiddag och känner att det är skönt att få ta helgen, skänk en liten tanke till mig då. Eller, nej förresten, gör inte det, då blir ni bara deprimerade.

From da hood!En gammal goding från trakterna kring byn.

Tröttiga dagar

Okej, nu är det bra med "vinter" för min del. Tack och bock, plocka fram solen igen - omgående! Jag är skitless på att vara trött när jag går upp, och trött när jag kommer hem. Imorgon börjar vi dessutom en halvtimme tidigare, eftersom vi inte säljer nå bra så ska vi köra en genomgång av allt möjligt innan vi börjar "på riktigt". Lagom kul.
Var i alla fall klipsk nog att sätta igång och laga mat direkt när jag kom hem, för landar jag i soffan eller sängen så tar jag mig ju inte upp igen! Nu är det däremot fritt fram att lägga sig på soffan och slöglo på tv, och det är precis vad jag har tänkt göra!

Hårt nu.

Är egentligen inte alls sugen på att skriva nåt, men jag har ju ändå loggat in, så vad fasen... Det är konstigt nu, massa tankar som snurrar, (inte bara om Jesper, men även en massa annat), samtidigt som huvudet känns totalt urblåst. Kändes som om jag aldrig liksom kom in i jobbet idag heller, även om jag försökte köra på, det bidrar ju oxå till en hel del frustration. Sen skulle jag vara duktig och laga köttfärssås för att ha matlåda och sådär, men när jag kom hem gick all luft ur mig, och jag toksomnade på soffan. Så kan det gå, men intentionen fanns där. Eventuellt imorgon?
Helt ärligt så tror jag att jag måste gå och lägga mig snart, känns som om jag behöver sova ett dygn eller så för att hamna i fas med mig själv.
Japp, det gör jag.Du är saknadÄkta illa...

Vilken jäkla skitdag.

Träffade Christine senare på kvällen, vi gick till Valfrids och både pratade, var tysta, och bara var. Svårt att beskriva hur bra det är att ha sådana människor omkring sig, att vi känner varandra till punkt och pricka (på gott och ont), och som det är skönt att bara sitta tyst med ibland.

Ska försöka sova snart, och vakna till ett fortsatt liv, som man kanske uppskattar lite extra. Det är faktiskt värt att ta hand om varandra medans man kan. Tycker att Malin beskriver det bra här.

Finaste killen....

Det är inte rättvist. Inte nånstans, men så vet vi ju att det fungerar ibland. Lik förbannat så är det skit att unga människor går bort, det är skit för deras familj, och det är skit för deras vänner. Det finns inget sätt att vänja sig vid det, och det finns inget att säga för att det ska bli bättre, det är bara att hänga i och försöka klara sig igenom allt det där jättelessna som kommer.
Men jag kommer aldrig nånsin att tycka att det är okej.

Och jag kommer att sakna honom.

Wakey-pakey

Nå, mitt uppvaknande ur narkosen blev inte lika älskvärt som Idas: ("Jag älskar er!! Ni är sååå himla snälla och mysiga!!" osv..). Nej nej, Tväråna vaknar, brister i gråt och hulkar anklagande till stackars narkossköterskan: "Men, jag höll ju precis på att sälja juh!!". Tydligen är min hjärna numera invand vid jobb måndag till fredag, så enligt den var det det jag sysslade med.
Nu är jag hemkommen, ganska trött, men glad att allt är klart. Eller, jag får ju provsvar från biopsin om tre-fyra veckor, men enligt mig är det i princip över nu. En någorlunda stillsam dag kommer det alltså att bli idag, har några jobbsamtal att klara av under eftermiddagen också, men de är helt själv-valda, så inget synd-om-snack om det.
Ska dessutom bli rätt skönt att få vara ledig över jul- och mellandagarna (bortsett några casino-pass), och förhoppningsvis hänga lite med Sis & P. Blir alldeles för lite av den varan tycker jag.

Nafften!

Nu är det dags för det sista avsnittet av Prison Break, innan det blir kuddkraming-tajm. Skönt att jag har en privatchaffis i liten gul Yaris imorgon, så slipper jag lalla hem genom stan, morfin-lullig och sjungande på "små grodorna". (Låter i och för sig som vilken vanlig fredagkväll som helst..) I alla fall väldigt snällt av min sköna böna att erbjuda sig att skjutsa mig, även om jag misstänker att det mest är för att hon vill skratta åt mitt post-narkos-tillstånd. :-P

Stora syster superstar!

Har nu precis kommit hem från en mysig tripp till Uppsala, för att se systerns uppsättning av Jesus Christ Superstar. Satan vad duktiga de var! Och hon måste ju vara en kanonregissör, då de flesta i ensemblen aldrig ens spelat teater, utan "bara" sjungit på scen innan, men det märktes då inte ett spår. Både Jesus och Judas var jätteduktiga, och trovärdiga.
Himla mysigt att träffa lilla systerdottern igen också, även om hon är en smula förvirrad av att både jag och Anna har samma förnamn (Moster), och även fast man måste sjunga "Goubben i lådan, goubben i lådan" X antal gånger. :)
Nu är det en riktig softarsöndag på gång, och jag tänkte faktiskt dra iväg och unna mig själv lite godis ikväll! (Som dock måste ätas innan 18.00, p.g.a. dryg operation i morgon bitti..)

verrry... merrrry... night!

Riktigt jäkla kul julgala, saknade dock lillebror lite, han hade verkligen uppskattat Starboys del av showen! En kul överraskning var att min gamla klasskompis var med i julshowen! Hade ingen aning om det...
Duktigt bra julbord, som vi åt alldeles lagom lite av, eftersom vi stenhårt riktade in oss på champagnen efter maten istället....  Avklarat med bravur, sedan ett snabbt besök på pianobaren, där vi hämtade upp Kent och Unni, för ett litet glas vin på Pitchers. Sedan var det fullt ös, Tväråna var till och med uppe och ägde dansgolvet, så då förstår ni var nivån låg nånstans!

Nu är det i alla fall dags för Uppsalabesök, och Jesus Christ Superstar! Ska bli kanonmysigt, fast lite småtrött är man ju.

Ego-kick? Ego-dropkick snarare....

Mötte Mikaela nyss utanför mig, hon ville att jag skulle komma ut och säga att hon var fin i håret efter sin nya klippning. Givetvis, som den goda människa jag är, traskar jag ut, möter henne, samt berömmer den nya frisyren och färgen i översvallande ordalag. Så kommer vi in på mitt nya halsband som jag fick av dem på födelsedagen, och M berättar om hur T tyckte att de skulle köpa ett sånt där långt, snyggt halsband istället. Jag försäkrar M om att den här längden är perfekt, jag vill inte ha, och passar inte i, de långa som är lite inne nu. Varpå Fröken M svarar: "Nej, du har ju såna där stora bröst som hänger, så det skulle kanske inte bli så bra."
Ridå.

Jag vet ju att fröken inte menade riktigt så, men någon ego-boost var det då inte!! :)

grus i ögat..

Idag är en sån morgon som jag bara tokönskar att jag kunde få krypa tillbaks under täcket och sova massa mer timmar... Ska studsa in i duschen så blir det (förhoppningsvis) bättre.
Har ingen lunchlåda idag heller, kanske ska försöka bli bjuden på lunch av modern eller så? Hmmm.... Vi får se.

Lymmel-onsdag

Dålig dag.
Less, trött, brorsan har inte mobilen påslagen och jag kommer inte ihåg det norska numret, katterna bråkar, sålt nada på jobbet, glömde köpa kattmat, har bara udda strumpor, ätit chips till middag, Vänner börjar inte förrän om en halvtimme, min braiga kudde har blivit dålig, och osten tog slut igår.

Kanske blir torsdagen lite lite bättre?

Tisdag trött och oklar

Jeezes vad trött man är... Kommer nog inom det kortaste hoppa i snarklådan, och eventuellt slöglo på ett avsnitt av Prison Break innan soving-time. Sedan vet jag att jag kommer att vakna, och känna det som om jag sovit i ca 10 minuter, snooza i nästan en halvtimme, och sedan förbanna mig själv för att jag måste iväg och hämta bilen för att jag varit alldeles för trött och slö för att göra det ikväll.
Toppen morgon att se fram emot?

Börjar se fram emot julfesten på fredag i alla fall, ska bli riktigt skoj! Jäklarns synd att jag inte har nå fint att ha på mig... Klänningen jag köpte var jättesnygg, men nu är den ju ordentligt inkörd efter två helger av födelsedagsfirande, och med 340 kr på kontot blir det då definitivt inga nya kläder. Får botanisera i lådor och skåp med andra ord.. Har åtminstone varit duktig nog att göra matlåda till morgondagens lunch, även om falukorv och fullkornsrackamojner kanske inte ses som gourmet så duger det gott på en onsdag.Dags att nanna....

Helgen avklarad med den äran!

...och det var ju jag som hade den äran.

Har haft en alldeles, alldeles.... underbar helg, dels på grund av efterlängtade syskonbesök, men även på grund av alla fantastiska vänner man har!

Kvällen började med mysmiddag med familj, även Anders och Eja var med. Sedan promenixade vi till pianobaren, där folk anslöt sig allt eftersom. Jättefina presenter följde, halssmycke av mina krogbrudar och fotografen, och av babesen och syster med man fick jag den fabulösa Herbelina! Herbelina är en vacker, svart springare (springerska?), med ljuvliga snurrande hjul, samt skinande reflexer. Därtill fick jag förstås också en trendig, strömlinjeformad hjälmsak, som ska skydda mitt skadade inre, och vad jag förstår, även minska luftmotståndet för en svischande framfärd!

Kanonkväll, jag är jätteglad att alla var med!

RSS 2.0