Sicko!

Min gamla dator är sjuk.... Den mår urkasst, och tar emot trafik med 0.03 Mb/s. Det är inte bra, det förstår till och med en dataokunnig som jag.

Den ska få åka på hälsoresa till Herder,  eller om det är avgiftning, vem vet.

Återkommer när den är friskare!

Uuussch....

Hade tänkt göra massor idag, och mycket av det involverade att röra sig från punkt A till B till C osv.. utomhus! Det känns ju lagom lockande nu. Har varit uppe sen 09.00, och naivt trott att den lilla skuren skulle lugna ner sig, men icke!
Får väl strunta i det dåliga vädret, skippa de dåliga kläderna, och ge mig ut ändå!

Stray-cats... Nej, Gay-cats.

Kom hem idag och fann Snaps & Disco ömt omfamnande, slickandes i varandras öron och munnar.... Det är inte deras homosexualitet som stör mig, utan den incestuösa delen.. Jag är dessutom säker på att de är medvetna om att det inte är socialt accepterat att hångla upp sin bror, med tanke på den skyldiga looken på bägge två.
Ringde Leela för att få en promenadkompis för kvällen, men hon dissade mig till förmån för Niklas kombinerat med kina-mat. Inte hade de Jazzo hemma heller,(deras parabols-öron-schäfer), de skulle kanske hämta honom imorgon. Jag sa till Helena att be honom ringa mig om han var sugen på promenad imorgon då.

Nu ska jag promenixa själv.

Gammal är äldst...

Just kommit hem från jobbet på Plaza, jag och B, som i vanliga fall jobbar i receptionen, jobbade ihop inne i Brass, och satan vad bra vi är! Allt flöt så djävulskt bra och smärtfritt, och vi trivdes som två guldfiskar i en mega-size-skål. Skönt att jobba med någon annan som också ligger på 10 år+ vad gäller erfarenhet. Lite synd var det dock om B, då en korean tackade för maten genom att rapa henne i ansiktet när hon dukade av hans tallrik... Jag skrattade rått, i andan av den enda sanna glädjen...  :-)

Bevis på att Tväråna börjar bli gammal, på riktigt!

  1. Hon tar ett glas vin på en uteservering efter jobbet. Sedan går hon hem.
  2. Hon ser tre småtjejer med afrikanskt utseende stappla in på Arenas nattklubb, på 10 cm höga klackar, och klänningar (?) som slutar i höjd med skinkorna, och utbrister: "Men herregud, de har ju glömt kläderna!!"
  3. När hon kommer hem är det jordens kanon-kräftskiva på hennes innergård, och Tväråna är inte det minsta intresserad av att (som förr) bjuda in sig själv och parta järnet, utan går istället in och muttrar för sig själv.. "respektlösa jävlar... mutter mutter.... tänk om jag faktiskt skulle upp och jobba och behövde sova.... mutter mutter.... att de bara orkar.... mutter mutter...."

Systrar och grisar på gång!

Hade en supermysig kväll igår, var hemma hos Maja i hennes och Markus fina lägenhet, och drack vin på balkongen. Sedan blev det en tur till Ankan med tillhörande raid vid BJ-bordet. :-)
Idag blir det jobb på Plaza igen, det är ju alltid trevligt! Fundelerar på om man skulle dra en fika på stan först..

Nu ringde syster prexis, hon och Spindelgrisen kommer till stan och fikar imorgon, kaniners!! Var ganska länge sen jag såg hon nu, så det kan vara dags tycker jag. Sen är vi ju hyfsat nyfnikna på denna arachno-kulting, så det blir spännande.

Maja+Lotta=Sant!


Gästbloggare: Maja

Äntligen!!! Oj vad jag saknat denna lilla gumma under sommaren!! Dom där dagarna som bara semesterfirare och krogfolk går ut på har varit väldigt tomma utan "My girl"..

Dock så har jag överlevt och Lotta haft en väldigt bra tid på Öland......men tillbaka har hon rapat in min/vår nya lägenhet med gott mod och härnäst väntar Kuyngsgatan, kan bara gå fel när jag å Lotta är i farten... haha =)

Katt-massaker

Har saknat missarna. Just nu försöker Disco febrilt riva upp en låst resväska, medans Snaps springer runt honom och biter honom i svansen. Har saknat missarna, men ibland undrar jag varför.

Blidde inte yatzy igår, det blidde vin, kvinnor och sång! Dvs. Jag, Ida, Helena, (rött vin, vitt vin, mousserande vin), samt en 500-kronors DVD med karaoke-funktion.
Tänk vad lite det krävs ibland! :-)
Ikväll är väl planen att intaga någon någorlunda varm uteservering i den mån de existerar, med Maja! Det var länge sen, och blir förhoppningsvis skojsigt!

Det ryktas om att en liten banan i helgen kommer befinna sig ca 70 mil närmare sin syster än vad hon brukar. Hon har inte sagt nåt om det. Tväråna funderar starkt på Banan-smoothie.

Yatzy-time!!

Ikväll blir det......Yatzy!!

Med Ida och Helena, verrry najjs!

(Tväråna regredierade just till 14-ish med detta det sista uttrycket. So what.)

Har även inhandlat en trevlig Carmenére att avnjutas vid detta tillfälle.

(Whoops! Tväråna hoppade visst tillbaka till 30 där...)

Men on ice

Börjar på allvar längta till hockeyn nu! Jag visste väl att det fanns en anledning till att jag ville hem till Kallestaden (tack för uttrycket Jimi, kan man lägga till "anka" ibland?).
Fast när jag läser det här känns det inte lika bra... Men det tar sig nog!

En veckas stiltje

Jag ber tusen gånger mina ca tre läsare om ursäkt för detta blogguppehåll, och lovar högtidligen att försöka uppdatera mina göranden oftare. :-)

Har alltså kommit hem, torskat jobbet då jag uppenbarligen förargat någon, genom att åka till Ö-landet och jobba.. Synd men sant, så det är väl bara att bita i det sura rönnbäret...    ;-)

Edit: Inlägget redigerat något, då jag i ett moment varit övertydligt bitter. Anledning må föreligga, men ser det inte  som nödvändigt att dra upp det på det världsvida nätet.

och sista... eehh...kvällen.

Tväråna hade rätt. Nästan i alla fall. 35 minuter innan stängning lunkar familjen Norsk in. De beställer förrätt, varmrätt, olika dryck till för- och varmrätt. Tväråna suckar för sig själv, och vet hur lång kvällen kommer att bli.
Schemalagd 11-21, hemma 23,30. Och egentligen borde jag packa, men det är tråkigt. Jag gör det imorgon istället! Samtidigt som jag ska städa stugan, tömma kylen, och även åka ner till H. och lämna in alla kort och blipar (fråga inte) och annat som bara är lånat.
Låter jobbigt, jag packar nog lite nu i alla fall!

Någon som vet var man kan köpa cigaretter kl. 23,30 på kvällen i Borgholm? Just det, ingenstans!
Tväråna inte lycklig över detta faktum.

Sista dagen!

Jobbar sista dagen idag alltså. Den skulle gärna få bli lite film-klisché-aktig så där ni vet, med alla vännerna runt omkring som gråter och jublar om vartannat, samtidigt som musiken tonas upp: "Now I've, had the time of my liiiiiiffe...." Jag kan gärna få lite blommor och pokaler också, bara för att jag är så bra.
Riktigt så kommer det inte vara. Jag kommer att ha ruggigt lite att göra, eftersom alla turister åkt hem, men ändå för mycket för att bara kunna softa och dricka kaffe hela dagen. Och 15 minuter före stängning kommer den obligatoriska familjen Gök (eller Stork eller nåt liknande) och beställer välstekt oxfilé och 2 flaskor vin. Och jag kommer stå där med mitt fånleende och säga "Javisst!" alldeles kvittrande, medans jag i själva verket tänker mycket mörka och fula tankar om vad jag skulle vilja göra med deras fula chinos, deras droppande paraplyer och deras skrikande ungar.

Men imorgon far jag till K-town igen!

Sjukt bra!

P-fest igår alltså. Världens bästaste! Vi började med att åka buss några mil uppåt på ön, där vi skulle prova på kamelridning! Coola djur måste jag säga, och det var jättemysigt att rida.


Den lilla baby-kamelen, som inte riktigt fått styr på pucklarna än.DK har en diskussion med mamma kamel.


Sedan fortsatte vi till gokart-banan, för lite racing på hög nivå! Där fick man ju verkligen lära sig vilka som är dåliga förlorare...  
Sedan tillbaka till Harrys, där vi käkade lite, och tackade av bossarna. Därefter hade Chiefen hyrt badhuset till oss, så vi sprang runt där som små barn, plaskade och stojade och badade bubbelpool, klockan halv tolv på natten! Riktigt nice var det, och kul att de lagt ner lite pengar på att vi ska ha roligt!
Efter badet drog vi tillbaka till Harrys, för "fri lek". Det blev Guitar Hero på storbildsprojektorn, karaoke på stora dansgolvet, discobowlingen var igång, och tre gitarrer med tillhörande hobbytroubadurer fanns på plats!

Lite ont i hjärtat att man ska åka härifrån nu, den här sommaren platsar lätt på min topplista!

Back to basics..

Kändes som jag igår förflyttat mig tillbaka till den gamla goda tiden, tiden då jag och Glenn hinkade drinkar ihop. Japp, Tväråna drack G&T! :-) Sjukt kul, men kanske dumt att festa igår då vi har P-fest ikväll.. Nå, det ordnar sig nog!
Strand på söndagar är ett gissel, av alldeles speciell sort. Folk springer omkring, uppiffade till tänderna, med snyggaste små slingbacks på fötterna. Jättefint, och totalt opraktiskt med tanke på hur mycket glas som krossas där! Igår anlände vi ca 23, det första jag såg var en tjej liggandes på golvet med en fot i vädret som det bara sprutade blod ur. Nyss fick jag höra att även vår kära Fredrik hoppar på kryckor idag efter ett möte med ett trasigt champagneglas..  Vi andra dödliga kanske  råkar trampa på ett trasigt ölglas eller så, men inte Fredrik... Stekare!

Så fort regnet slutat ska jag lalla ner till Harrys för P-fest, återkommer om eventuella skandaler.

Dagen börjar...

...och Tväråna har fått sova ut! Riktigt skönt, och det beror bara på att Claes så snällt gick med på att ta min öppning idag, vilket innebär att jag inte ska jobba förrän kl. 18! Lyx...
Börjar fundera på hemfärden, det närmar sig med stormsteg. Förhoppningsvis kan Muffen hitta en ledig dag nästa vecka, så hon kan komma och hämta mig, samtidigt som vi får en liten roadtrip. Inte lätt att vara henne nu, och det var längesen vi bara fick sitta och snacka ur oss, så det skulle passa väldigt bra...
Personalfest i morgon, jag hoppas och tror att det blir riktigt kul!

Närmast på agendan är att gå iväg och handla, så fort det slutat duggregna.. Höst redan alltså!

Livets små svårigheter..

Idag gick jag ner till centrum. Utanför Ica stannar en man mig för att fråga var centrumkärnan ligger, och jag förklarar samt pekar honom i rätt riktning. Han går in mot Ica igen. Jag fortsätter nedåt gatan, men stannar upp efter någon minut för att tända en cigarett, då blir jag passerad av denne man. Nu uppstår det lilla sociala problemet. Han går nu ca 4 meter framför mig, och går lite saktare än vad jag själv skulle vilja gå. Det skulle dock kännas väldigt fel att "växla ner" och gå om honom igen. Jag vill heller inte gå ikapp honom, och kommentera något om att "han är på rätt väg, ha ha!"

Så jag går ca 4 meter efter honom.
Hela vägen till centrum.
I lite saktare tempo än jag själv skulle vilja.

Dagens I-landsproblem?

After-work-juice?!

Tväråna har bytt after-work-hofen mot tranbärsjuice. Då vet ni vad som hänt... Jag bombarderar en urinvägsinfektion å det grövsta! Förhoppningsvis har den flytt fältet innan måndag, då vi har avslutningsfest, och ska bada någonstans.. Det gör jag inte gärna annars.

Hände inte mycket idag, märks tydligt att sommarvärmen försvunnit, och tagit de flesta campinggästerna med sig. De få som är kvar sprang förtvivlat runt Borgholm ikväll och letade efter partyt! Stackare, tänkte vi, och skakade våra huvuden.
Det mest spännande (eller egentligen hemskaste) som hände idag var att jag blev attackerad! När jag i frid och fröjd gick runt och öppnade upp uteserveringen. Skulle bara fälla upp ett parasoll, och BAM! Där flög gigant-spindeln Allan ner, rakt på min hand!! Inte långt till Rådis-gråt då ska jag meddela! *RYYYYYYSS*

Nu är det snark-lådan som gäller, skönt att slippa öppna imorgon, börjar inte förrän 13.. Kanske mys-frukost på Trädgår'n? Den som vaknar får se.

Arbetsmyra igen

Trött-trött, och inte sugen på att börja jobba igen. Långdag, 10.30-23. Seeegt! Fast så känns det ju bara nu, när jag sitter hemma i stugan i bara täcket, och inte har duschat än, jag vet... :-)
Såg SATC-filmen igår, sist av alla gissar jag.. Den var ju precis som kritiker skrivit: ett SATC-avsnitt modell längre, men inte mer. Okej för en slapparfilm iaf!

(Vilket totalt onödigt inlägg jag gjorde nu! Det här hade jag faktiskt lika gärna kunnat skippa... Ber om ursäkt!)

Lite kvällsmusik...Om någon annan än cohen ska göra denna, så är Rufus Wainwright min favvo....

Han e borta!

Sms från Mamma, igår kl. 14.34:

"På väg till Uppsala: Han är borta! Han som sålde neger-bollar! Tänk om han är död? M."

Underbart!

Nu ska jag snart traska ner till Kapelludden och tvätta, mina jeans är fulla med Redbull sen någon idiot i lördags bestämde sig för att tappa hela sin drink på mig, och mina jobbyxor är fulla av kebabsås och annat mojs sen i söndags... Så nu har jag bara de "dåliga" jobbyxorna kvar att gå i. Inte rockigt.

Loke regerar!Jag blir bara så glad av den här!

Gäng och gäng....

För de som är intresserade av vad en Tväråna pysslar med en söndagskväll kan ni läsa om det här.
Jag var alltså inte i Byxelkrok, men väl utanför Strand.. En hel del H-personal som är lite blåslagna idag, men tilläggas skall att det var de -inte vi- som blev gripna. Las idiotas.

Ber om ursäkt till min söta familj, jag vet att det är fel att slåss. Egentligen.

Vardagslycka

Lycka i vardagen är:

  • Att dagen efter en blöt kväll hitta en bortglömd Cola i kylen.
  • Att kunna ringa sin syster när man kommit hem från efterfesten kl. halv 6 på morgonen. Hon blir inte arg.
  • Att hitta sina skor som man trodde att någon slängt i vattnet.
  • Att vakna lite sent på en ledig dag, men finna att det regnar ute, och därmed inte få dåligt samvete för att man sovit bort dagen.

Servitör bakom galler

Har inte riktigt haft tid över till att skriva oväsentligheter här, men tänkte bara ge ifrån mig ett livstecken..

Är inne i ett jobbstim igen, med några 12-timmarsdagar på raken, och detta i kombination med ûberhettan som råder gör att energin tryter något! Samtidigt är vi en servis kort numera, då J. uppenbarligen sitter i häktet och inte väntas komma tillbaka inom en snar framtid! Så kan det gå.. visst spekuleras det vilt i orsaken till detta, men jag föredrar nog att vänta tills man vet vad som egentligen hänt. Jobbigt läge any how.

Nu ska jag å det snaraste traska ner till Trädgårdscaféet för att där inmundiga en trevlig frukost innan långpasset idag igen!

RSS 2.0