Gråååååt!!

The Golden Compass.

Världens sötaste film! Glenny, har du inte sett den än så gör't!! Ändrar helt vår inställning till isbjörnar...

Vill se mer sånt här.. :)

Väder samt humör = Topp!

Tväråna är mycket nöjd och glad idag.
Ibland är det bara så att en massa bra, små saker gör att hela tillvaron känns toppenbra! Uppskattande ord och handlingar gör mer än vad man trott, och gör även att man själv kan bjuda tillbaka utan baktankar eller krav.

Flummigt? So sue me....   :)

Måndagen skall härmed ägnas åt monster-fika, och välmående!

Tvärlåna -- yeaejj!

Varlit ute o lummlat. Rlamlade kull. Uff!!
Kojjsigt!

13 timmar sätter sina spår, men oj vad man får höra kuliga saker när man är ute med kollegorna... :)

Tväråna - happy!

En sån där U2-söndag, ni vet.

Ledig hela dagen igår, och fick som sagt tvättat lite. 20:- per maskin/tumlare kostar det, så det kan man väl leva med. Får låta bli att skita ner kläderna så mycket helt enkelt!

Ingen utgång igår, var faktiskt bara hemma och läste och var jättetrött.. Nu har jag sovit nästan 10 timmar, så kom igen bara! :) Jobb 11.30-23 idag, sen är det ganska stark Strand-varning!! Söndag innebär ju trevliga priser i baren, och ikväll är det nå uppträdande oxå. (Kan vara Vincent??)

Dyngväder till och regna med, igår var det tokfint juh, och nu när jag ska till jobbet regnar det..

Lotta + Glenny = sant??

Idag ska jag öva på min och Glennys framtid, nämligen campinglivet!!
Jag har ju ingen möjlighet att tvätta i Lellstôga, så jag ska få tvätta på campingen bredvid H, ha ha! Mycket spännande..


Kuliga saker för Tväråna just nu:

  • Jag har fått en cykel! (Visserligen med punka just nu, men det ska Chiefen fixa)
  • Jag har numera en vattenkokare! Behöver alltså inte segla in på jobbet som en zombie och kasta i mig två glas kaffe för att vara normal, utan kan göra detta i lugn o ro hemma.
  • Jag har jättesöta vänner samt en underbar lillasyster! Alla hör de av sig med jämna mellanrum och gör mig glad i hjärtat. Saknar er alla-hopa massa massa!

Har också varit fiffig och skaffat bibliotekskort (låter jäkligt hett, jag vet...) och saknar därmed nästan inte alls att ha TV.

Min nya, blåa cykel heter Snurren, för hjulen snurrar lixom så fint... :) Mr. Bikey R.I.P.

Klart

Strand igår. Vadå, var det någon som trodde nåt annat? :)

Sodavatten från 01.00 dock, duuuuktig idiot, ät mask.

Nu blir det jobb igen, till 24.00, kuligt!

Bra eller dålig?

Strand ikväll eller inte Strand ikväll.
Svårt beslut... får nog gå ner och kolla fotbollen och bestämma mig efter det.   :-P

Fri dag... HA!!

25 minuter efter förra inlägget skrevs ringde just Jimi, bakfull och jävlig, och bad så snällt att jag skulle komma ner och lösa honom från hans heldag.. Snäll som jag är (eller snål?) gjorde jag förstås det. Kanske ledig imorgon i alla fall?

Saknar mina missar nåt grymt också, men vet att Malin är snäll mot dem medans jag är borta, och hoppas att Leela inte glömmer lilla Snaps och Disco för sin nya, alldeles egna Sessan! Grattis till kattägarskapet gums!

Soving time för Tväråna nu.

Fria dagar

Nu är jag faktiskt ledig i 2 hela dagar, och har lite beslutsångest vad man ska göra med dem.. Känns som att det bara får bli softardagar, sitta nere på byn och fika osv.. Inte dumt!

P-fest igår då, började på Harrys vid 16 med att en buss rullade upp och packade in oss.. Dea stod för förfriskningar, så det blev en hel del öl och cider-intag i bussen, via gigantiska sugrör som av någon outgrundlig anledning inhandlats speciellt för detta tillfälle! Bussen rullade runt Öland i ca 2 timmar, med lite sightseeing av väderkvarnar, stenbrott och mysiga kustvägar, och även ett litet depåstopp med matrast. Eller... Arvid i köket hade lagat iordning massa baguetter.. GI? Don't think so.. Sedan hamnade vi på en liten mysig krog vid en camping, med en gigantisk minigolfbana som vi mer eller mindre seriöst tog oss igenom. Arvid hävdar att jag blev diskvalificerad för "osportsligt beteende". Va?! Jag som är så snäll och sportslig och icke-tävlingsinriktad!!
Sen skulle vi utfodras, men då campingens a'la carte-kök stängt, fanns det att välja mellan pizza och...pizza. GI-gudarna må hata mig, men eftersom jag skippat paus-baguetten och bara ätit frukost var jag rejält utsvulten, så pizza fick det bli.

Tillbaks med bussen till Harrys, och sedan avslutades festen hos kökspojkarna i lägenheten mitt emot. De enda bilder jag kom ihåg att ta är därifrån, och jag vet att alla jag jobbar med ser ut som gangsters, men de är snälla innerst inne....Stoffe, yngste brodern Lindström, och köksnisse.Hovmästare Ullis, och barchef Dea, tillika mellanbroder Lindström.Jimi, bartender och servis med åsikter om det allra mesta. Och nej, han brukar inte se så här slemmig ut i vanliga fall...

Trött...

Riktigt trött var jag igår.. Och fick ett ypperligt exempel på hur vi inteska bete oss ikväll på P-fest! Pappa Blå var hos oss igår på personalfest, och där fanns det en och annan som nog kunde gått över till att dricka vatten något tidigare än de gjorde. En kille vägrade jag servera mer, och det var innan de fått mat.. Så kan det gå! Sen väste han "Fuck you" åt mig varje gång jag gick förbi, ha ha! Det gör ju antagligen att jag blir mer välvilligt inställd!

Nu är det brandutbildning och lite andra rutiner vi ska gå igenom på förmiddagen, innan vi kommer till det trevliga med menyprovning och drinkprovning, sedan personalvård.
Jag ber att få återkomma.

Straffar sig själv..

Första gången på Strand igår, hade så jäkla roligt!! Tur att det är riktigt kuliga folk man jobbar med i varje fall. Synd bara att jag ska jobba långpanna idag.. SUCK! Men men, man får väl skylla sig själv. Resorb är ruggigt bra att ha i alla fall!

Crazy Monday idag, och 2 större bokningar, så tro inte att jag kommer gå sysslolös ikväll.

Hade gärna lagt upp lite kort från igår, men de ligger alla på Herders digitalkamera, eftersom Tväråna var lite fiffig och lämnade telefonerna i garderoben..
Jag bara svamlar, går o jobbar nu, så kanske det blir nåt vettigare skrivet ikväll!

Midsommar.... braaaaa!

Då var den första prövningen över, midsommarhelgen. Midsommardagen började med att jag grodan ro satt hemma i lellstôga, nyss gått ur duschen, men då klockan bara var halv 2 och jag inte började förrän 4 tog jag det mycket soft, och satt och läste nättidningen när mobilen ringer..... Det är Chiefen, med gråten i halsen (nja, kanske inte riktigt..) som vill att jag kommer ner o börjar tidigare, för det är "kaos"! Suck tänker jag, men japp säger jag, ge mig 10 minuter att få kläder på och hår upp, så kommer jag. Sen var det fullt ös, men allt flöt på kanon! (Till viss del faktiskt tack vare en ny bordskarta, he he!)
Vi sålde uppenbarligen ganska exakt dubbelt så mycket som de gjorde förra året, och vi var dessutom färre personal, så ägarna lär vara nöjda med vinsten.

Annars inte mycket nytt, är ledig idag, jobbar måndag, och sen är det personalfest tisdag, den ser jag fram emot! Man har lixom inte riktigt bondat med alla nya människor förrän man fått vara lediga allihop samtidigt, och svept en bägare zusammen.

08:or på grönbete

Midsommarafton blev förhållandevis lugn, en hel del matgäster under dagen (jag har nu hört alla sätt man kan göra sig lustig över värmlänningar på tror jag..) och sedan domnade det bara av. Lite för fint väder antagligen, så folk stannade utanför sina husvagnar med gasolgrillen på max och fulölen på kylning i sjön. Efter 9 timmar gick jag av, och 4 minuter senare kom stormen. 15 minuters spöregn och vindar som hotade att dra iväg med alla våra parasoll till Grönland! Därmed fick jag vackert sitta kvar på H och ta ett glas vin i väntan på att stormen skulle bedarra. Det gjorde den oxå, men då hade redan en gammal karlstadbo lyckats höra min ljuva (hrrmm) stämma/dialekt, och tagit kontakt, så det bar sig inte bättre än att jag tillsammans med 4 "turister" drog till Pubben och tillbringade resten av kvällen lyssnandes på livemusik!
Trevligt.

Idag kör vi igen, jag väntar med spänning på nästa stockholmsbo som citerar Roland i Torsk på Tallin och skrattar nästippen av sig för han är såååå rolig och originell.....

Careful what you wish for...

Sprang konstant i 13 timmar igår. När jag inte stod i baren och letade bland shots och batterisprit som man absolut inte känner igen vill säga.  :)

Sol och varmt idag, midsommarafton, kommer nog inte att bli mindre att göra i varje fall! Men igår fanns det ingen fungerande bordskarta, vilket resulterade i att alla började hitta på egna bordsnummer.. Tänk er det kaoset!
Sen gjorde jag en kupp. Jag har skrivit en helt ny bordskarta, med helt nya nummer, som ska börja användas idag, antar att all "gammal" personal här kommer strypa mig för att det inte är som de är vana vid. Skit samma, antagligen har jag då redan klappat ihop av matbrist, kaffeöverdos och värmeslag redan, så lite strypning gör nog varken från eller till!

Nu kör vi igen!

Om inte om fanns...

Ponera att någon skulle få för sig att bo i en liten stuga utan tv. Det skulle kunna bli väldans tråkigt. Då skulle man kunna tänka sig att denne skulle komma på tanken att ladda hem någon rolig serie från nätet (t.e.x. första skivan på första säsongen av Mia & Klara), fast denne bara har mobilt bredband. Då skulle det ta ca 2 dygn att ladda hem. Sedan skulle man kanske inte ha rätt program för att kunna se skiten heller, så då vore man ju tvungen att ladda hem ett passande program oxå!
Men om denne någon nu hade gjort allt detta, så skulle denne någon ha några riktigt kuliga timmar framför sig..  :)

Jobba igen idag då, kan ju hoppas på lite mer att göra än i tisdags kanske.. Sen är det fullt ös fram till måndag, så om uppdateringar på bloggen fattas beror det med största sannolikhet på att jag ligger som en klubbad säl (störd och ärlig) (internt skämt det där förra) och helt enkelt inte har orkat. Det är sånt man får ta.

Säffle, kan man få en kopp kaffe?!

Då var foten inlindad igen då.. Har varit på Borgholms vårdcentral idag för att kolla upp varför mitt lilla sår fortfarande gjorde ont och hade sig, varpå snälla doktor Hans-Jörgen och söta syster Ulla-Stina (Jag skojar inte, de hette så!) satte en grymt smärtsam bedövningsspruta i fotsulan och sedan skar upp densamma. Efter lite letande hittade de en glasbit som suttit kvar och stökat! Tydligen är det ovanligt att man hittar dessa efter en vecka, eftersom de ropade in både syster Lottie och syster Majvor för att titta på det lilla underverket! (Återigen, de heter så här.)
Förhoppningsvis blir det nu bättre, ska ju jobba torsdag-fredag-lördag... Kanske ligga hemma och gråta av smärta söndag. Fast det går säkert bra..

Nybliven akademiker är jag visst också, åtminstone har jag gått igenom Harrys e-akademi, och klarat slutprovet utan större problem. Nu vet jag att man när folk ätit upp maten bör fråga om de vill ha kaffe och avec, och inte "ska ni gå snart?".

Ska lalla tillbax ner till H. snart och kolla fotbollen, räknar med att det bör ta ca 25 minuter med trasig fot, istället för de sedvanliga 15. Suck.....

Dessutom vet jag att Glenny och lilla Tväråna ska se fotboll och dricka öl i Umeå ikväll, det gör att jag känner mig lååååångt borta.
Men vi har sol i varje fall. 
*trallar*
"sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne"

Harrys runt på egen tass!

Jodå, efter en timmes "barkunskap" kl 09.00 (Vi lärde oss hur man häller upp fatöl..... Nuff sädd.) tassade jag runt och snokade tills klockan blev 11, och jag började jobba. Själv.

Lunchbuffé i all ära, inte det jobbigaste i världen, men att hitta alla grejor som man plötsligt behöver?! Med mycket improvisation, många insmickrande leenden (från mig ska tilläggas, inte från gästerna) (fast de log ganska mycket oxå) gick det alldeles utmärkt att jobba.
Har dessutom beställt kläder (ett ypperligt sätt att redan nu bränna den lön som jag ännu inte fått...) genom jobbet. Det fanns en ful svart huvtröja, som man får använda att jobba i om det är kallt ute, och en fin grön huvtröja fast utan huva men med dragkedja ungefär som en adidaströja fast inte av märket adidas om ni kan tänka er... *ANDAS*, som man inte får jobba i. Nästan alla andra beställde bägge, så det gjorde jag med.
Skulle förmodligen hoppa från ölandsbron också om de andra gjorde det.

Irriterande är att jag ett par dagar innan ö-ankomst trampade på en glasbit, vilket resulterade i ett sår precis där man trampar, där framme under foten. Detta sår har nu bestämt sig för att inte läka snällt och skötsamt.. Ska ignorera det ett tag till och se om det blir bättre.

Får ett kylskåp idag. Bra, då mitt boende icke främjar mitt GI-ätande eftersom jag har mycket begränsade möjligheter att både förvara och laga mat.. Får försöka så gott det går i alla fall...

Ledig imorgon, sverige-match och allt! Hmmm.. vad göra, vad göra...   :-P
Ska vi va?

När man var liten och gick i skolan var detta en relativt vanlig fråga. Det gick till så att man klev fram till någon som verkade snäll (läs: som inte skulle skratta ut en, och vända på klacken och gå. Detta hände i princip aldrig, men rädslan fanns alltid där.) och frågade: "Ska vi va?". Så kände jag mig lite grann igår. Jag kände mig nämligen tvungen att lite försynt (ha ha ha!!) fråga en av mina blivande kollegor om vi inte kunde gå till Drevet ihop, där de hade en mini-kickoff för sommarpersonal.
Det gick givetvis utmärkt, och slutade med att vi var ett ganska stort gäng som traskade dit. Bra musik, lite reggae-hiphop stil, och trevliga människor, bra början på sommaren helt enkelt!

Idag drar allt igång lite mer, möte och genomgång av allting står på schemat, och imorgon gör jag mitt första pass. Jag hoppas dock att det är ett icke färdigt schema, annars innebär det att jag jobbar själv 11-18 imorgon. Jag måste ju för sjuttsingen ha någon att terrorisera med onödiga och nödiga frågor första gången jag jobbar!?

Nå, det blir säkert bra.

Inväntar dessutom svar på hur vi ska lösa tvätt-frågan här.. Chiefen stog som ett frågetecken när jag undrade var jag kunde tvätta kläder. Väntar med spänning.

SÄPO-koder på Öland?

Idag har jag upptäckt mystiska koder på brevlådorna här i Borgholm. Exempel nedan.


ÖB ?


Bar?

Är det någon som kan ge en förklaring till vad som menas med detta? Det finns även några få som det står "ÖS" på... Förslag tas tacksamt emot i kommentarerna.

Jag hittade även ett mysigt hus, som såg ut som något min käre far hade kunnat få för sig att snickra ihop på 3 semesterveckor.. Det vill säga väldigt fint, och trevligt, men kanske inte helt genomtänkt?Kolla dessutom in vad det ligger på för gata...Sammanträffande?? Skulle inte tro det.. Dessutom ihop med alla dessa underliga koder? Min hjärna börjar snurra, och jag känner mig som professorn i "A beautiful mind".....

Är det trist med alla bilder? Skiter jag i.
Här är en till, som ska illustrera hur varmt det är, samt att jag faktiskt KAN använda klänning, även om det är så sällan att det fick min granne (som jag knappt känner!) att utbrista: "Nej men, ska du på middag?" sist jag hade en....Ja ja, men man kan faktiskt inte ta en helkroppsbild själv med mobilkamera.
Söt klänning i alla fall? Present från vackraste Leela....  *sakna sakna sakna*

Soltid för Tväråna nu.

Bite me!

...sa jag inte till myggorna, men de gjorde det ändå de jävlarna. Skönt att ha ett så självständigt tänk, att man inte bryr sig om vad konsekvenserna av ens handlande innebär för andra.
Konsekvenserna av mitt eget handlande (ett homofoniskt ord! Handlande - konsumerande, handlande - agerande. Eller?) är att jag är utfattig. Arlanda express är till stor del skyldiga kan jag meddela... Men även jag är skyldig i stor utsträckning, SUCK!
Hur kan man vara närmare 30, och ha så dålig koll? Bättring och bot... eller i alla fall bättring.
Husguden från Rännberg (dvs. min mor)  får än en gång hoppa in och rädda min lortiga själ (eller ledsna bankkonto) och förhindrar därmed att hundar el. dyl. pissar på mig. (Vad är det förutom hundar som sägs pissa på en när man inte har pengar kvar? Brats kanske... Vill i alla fall inte ta reda på det!)

Enlig Swedbank hade jag åtminstone 81 kr kvar. Det räcker till en youghurt och ett paket cigaretter.
(Jag hymlar i alla fall inte med mina prioriteringar, och undanbeder mig härmed kloka råd om hur mycket mer pengar som skulle finnas kvar varje månad om jag slutade röka.
1: Jag veeeet!!
och
2: Det skulle det inte alls, för jag skulle då banne mig hitta nåt annat att bränna dem på!)

Felet ligger följaktligen inte hos cigaretterna, utan hos mig. Skönt att veta.
 
Tror jag ska gå ut och röka.

Fotboll, myggor och havsutsikt?

Här kommer jag under de närmaste veckorna (målsättning!) pladdra ur mig om hur livet ter sig när man i ett plötsligt anfall av åldersnoja (?) ger sig på att säsonga. Igen.
Jag har nu nått slutet på den allra första dagen på ön, och den känns absolut okej!

Min ömma moder ställde (som alltid) upp, och inte bara lånade ut bil, utan även sig själv, och skjutsade mig hela långa vägen till den ynkliga ön i öst, dvs. Öland. Jag landade på Harrys, och min übertrevliga chef installerade mig i mitt nya hem för sommaren - en ytterst stilig liten stuga på deras bakgård, som jag envist kommer kalla "Lellstôga", för att icke tappa mitt värmländska ursprung.Havsutsikten från mitt fönsterSoffutsikten....Såna här tavlor med isbjörnar finns det  tre av i min Lellstôga...

Uppackad och klar, tyckte jag varit duktig och fått med mig allt som kan tänkas behövas, tills jag ska bädda sängen. Uppptäcker att enbart lakan och örngott inte räcker, man behöver vanligtvis ett påslakan oxå.. Jäklars. Undrar om man kan köpa sånt på öland?
Löser det imorgon.

Hann ändock med att se fotbollen på min nya arbetsplats, (vi pratar inte om resultatet. Slut på prozac.), samt käka lite mat, då mitt boende helt saknar sådana faciliteter som kyl, micro, porslin osv..  Anders (chiefen) lovat lösa detta. Lite mättare och mycket fattigare traskade jag genom lilla Borgholm hemåt igen vid 21,30.

På min lilla promenix hemåt ikväll upptäckte jag att det på lördagkvällar inte finns något slags närbutik/kiosk (läs: ett Eddie's) öppet. Tills jag hittade OK/Q8. Öppet till 22. Tjosan.
Hittade dock på vägen en liten pub med det finurliga namnet "Pubben". Om jag inte missminner mig tror jag att det var där min kära kompis S. satt och fyllnade till förra sommaren, och när någon sedermera började spela låten "Fairytale of New York" började hon gråta, och messade mig att hon satt på pubben och grät för att de spelade "min" låt!
Nostalgia.

Då det är varmare i min stuga än det är på diskoteket Robin Hood i Alanya, satte jag ett fönster på glänt innan jag gick.

Nu ska jag jaga myggor hela natten.

RSS 2.0