Bakis-ångest

Såna här historier är egentligen aldrig roliga. Egentligen. Men jag bara måste få föreställa mig ångesten dagen-efter för den här killen.... Undrar om han också hade klätt sig utmanande, samt haft ett promiskuöst leverne?

Vad fan hände?!

Igår var det högsommar, jag invigde Ankdammen med syster via ishavsräkor på bryggan. Idag? Muligt (inte mulet, muligt.. Lite gråare, lite tråkigare), duggregn, och inte alls inspirerande.
Förhoppningsvis bjuder helgen på strålande sol, eftersom jag på torsdag rycker med mig Christine och far till Ölandet för att jobba här.

Inte de högsta CSN-skulderna....


Ibland bara.... skäms man.Ett gott skratt...

...förlänger livet.


Flyr fältet

I eftermiddag flyr jag fältet. Hit:


Ha så skoj alla andra!

Söndag mitt i veckan!

Så här borde alla veckor vara anser jag. Jobba måndag, tisdag, onsdag, och sedan ledig torsdag för att jobba lite mer på fredagen innan helgen tar vid. Funderar starkt på att förhandla mig fram till det vid nästa lönesamtal!

Igår var en mycket trevlig kväll, började med middag hos mamma, med det obligatoriska rödvinet till. Jag gillar verkligen de gånger vi sitter och bara "tjötar", de har blivit lite färre sedan jag började jobba normala tider och vi inte kunde ta de där fikastunderna mitt i veckan. Efter det blev det en tur till Ankan för att möta upp Maja, det var ett tag sedan vi sågs också, så det var välbehövligt. Dessutom stog det någon ny, kaxig stockholmsvakt i dörren, som jag häcklade lite. Verkar som att han skötte sig bra dock.

Idag består dagen av utebliven fika med Michaela, pga att jag vid 13-tiden inte ansåg mig mogen att bege mig ut på stadens gator. Nu har jag däremot vågat mig ut, inhandlat kyckling, champinjoner och andra nödvändigheter, samt fått mig en kaffe på Waynes.
Helt plötseligen blev jag ledig fredag och lördag kväll, som egentligen var vikt för croupier-jobb. Vad göra, vad göra? Premiär på Dammen på fredag har hyfsat låga odds, och på lördag är det födelsedagskalas ute på landet som eventuellt lockar. Dock vet jag ju att mina lantliga erfarenheter av festligheter hittills resulterat i ett föga smakfullt ärr mitt i pannan, samt ett sprucket revben (som för övrigt fortfarande jäklas då och då), så vi får väl se vad jag tar mig för.

Öppen för förslag!

Back on track

Hemma igen, från en riktigt skön helg, med gott sällskap, god mat, och en hel del god dryck också!

Mina intryck av pianobarer har definitivt förändrats, och jag har fått en bild av Oslo som en kanonstad!
Bland annat har vi besökt:
 • Barfly - Riktigt skön bar, drivs av svenskar (givetvis), och en av de få barer som blandar drinkar traditionellt, och alltså inte från pistol som de flesta i Norge.
 • Sir Winstons - Ännu en pianobar, men mer lokal, med i princip bara norska pianister och en jäkla massa allsång.
 • Andy's Pub - Ett så underbart kul place, med supertrevlig personal. Här blev jag omedelbart välkomnad, omfamnad och uppraggad.... Pakistansk dans till "Best of Bollywood" kl. 04,30 är en speciell upplevelse!
 • Bar1 - Jättesnygg bar, inbäddad på Aker brygge, med en av världens största konjaksutbud! Ett måste att besöka bara för att se det.
 • Tre Brödre - Pianobaren framför andra, där vi spenderade kvällarna medans Kent öste på bakom pianot! Det finns nämligen inte i skolböcker att försöka jämföra "pianobaren" på plaza med det här... Det måste upplevas på plats! (Jag har dessutom redan bokat plats hos Unni & Kent nästa år, när ESC ska avgöras i Oslo). Det var även här som jag (tyvärr) fick uppleva hur patetiska överförfriskade kvinnor helt rå-öppet bjöd ut sig till pianisten, jeezez....
Jag måste faktiskt avsluta inlägget med låten framför alla denna helg, däremot har jag valt en version utan video, den gör sig helt klart bäst så här:Dessutom är den bra mycket bättre så här, än sjungen av 134 fulla norrmän på KarlJohan kl. 00.30.....

Super-koseligt!

Nu är jag i Norge-landet, här råder en viss hysteri angående någon form av musikalisk tävlings-ett-eller-ann't som tydligen ska gå av stapeln ikväll... Det struntar vi i med gott samvete, och njuter långfrukostar, rödvin och sexuellt frustrerade medelålders kvinnor som praktiskt taget klär av sig framför pianot på tre brödre!

Nu är det promenix nere i stora Oslo-staden som gäller, och ikväll är vi på't igen.


Och idag....

Är jag en gladare Rådis.


Bitterf***a

Idag är jag arg.
Jag vet inte riktigt varför, för på jobbet har allt flutit på bra, jag är snart färdig med månadsbudgeten, fastän det bara är 12:e. Jag blev bjuden på lunch hemma hos syster, och det var jättemysigt. Vädret är okej, nån liten skur emellanåt kan jag stå ut med.

Ändå: Arg!

Jag har givit mig själv utegångsförbud tills det går över.

Så nu är jag arg för att jag har utegångsförbud också.Söndag kväll, och allt är väl.

Lugn och städad helg, med jobb både fredag och lördag kväll. Det gick liksom av bara farten, i och med att veckan varit så jäkla bra på redaktionen, så var det lika bra att fortsätta vara produktiv!

Dagen har kantats av fika med min favoritfotograf, givetvis fyllt med skvaller från den gamla goda tiden... Kolla förresten gärna vilka supersnygga bilder han tog på min finaste lillasyster! Nionde-månaden-bilder.

Jag har även hunnit med att laga lite matlåda till kommande vecka, gott för ekonomin, gott för hälsan, och gott för Lotta! Bara plus.

Nu ska resten av söndagen spenderas med följande sällskap:Behöver jag nämna att jag fortfarande har lite NordIrlands-längtan kvar i stortårna?

Bokat och klart!

Resa bokad!

Över jul flyr jag fältet, och skall tillsammans med andra blekfeta skandinaver (och säkerligen en hel del annat pack) spendera julveckan här:Superskönt att ha något att se fram emot när vintermörkret kommer igen. Men först väntar en kanonsommar, det har jag bestämt!

Förvirrade föräldrarna....

De förvirrade föräldrarna McCann har plötsligt gått ut med en fantombild på en "mystisk man" som tydligen setts utanför semesterlägenheten när Madeleine försvann. Kolla här.

Kunde de inte hittat någon bättre bild än en gammal karikatyr på Alfred E. Neumann?

Hur ska man se det...?

..bra eller dåligt att det verkar vara nyhetstorka i Värmland? Lokalnyheterna på Tv4 hade nyss ett inslag om en tjej från Årjäng, som klarat sitt gesällprov från floristgymnasiet. Med hjälp av vallmo. Jaha?

Suck!

Quickie

Nej, festen pågår inte fortfarande. Jag är bara som vanligt jäkligt dålig på att uppdatera!
Snabb summering, vi börjar där jag sist avslutade:
 • Newcastle
 • Uppsala
 • Vackraste systerdottern! (Snart får hon konkurrens)
 • Plazamiddag
 • Rosé och pianobar
 • Slösöndag med fika
 • Måndag - bra början på veckan!
 • Tisdag - hårt jobb med lite utdelning
 • Äntligen lite energi till kvällspromenad!
 • Avslut med jobbig film. Längtan till NordIrland.
And that's about it.

RSS 2.0