La famiglia importante

Oj oj, det var länge sedan en arbetsdag kändes så kort! Idag har jag dessutom lekt lite fältsäljare, snudd på oundvikligt när vi jobbar på hemstaden... Ligger någorlunda bra till utefter månadsbudget oxå, så det känns bra. Bara att ge järnet nu sista veckan också, så kommer man nog att vara nöjd när lönekuvertet kommer... :)
Idag fyller min älskade mamma år! Enda firandet för dagen blev ett grattis-sms tidigt i morse, men i helgen ska vi umgås ordentligt, mysa till det med god mat och lite annat. Hon är definitivt den bästa av mammor, och dessutom en überhärlig mormor!
Måndagskvällen tillbringas stillsamt hemma (ovanligt på en vardag?), och det trivs jag med.
Helgen har också varit bra, lördagen spenderades med Muffen på pianobaren, Blå samt en snabbis till Ankan. Med undantag för ett kort avbrott som jag ärligt talat inte förstod mycket mer av än att jag förargat någon, var det en väldans trevlig helg.

Längtar efter två systrar, givetvis efter bror också, men han är närmare till hands, och systrarna känns det väldans länge sedan jag träffade...

Ny maning igen!

Jag har blivit utmanad av Annika


 Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du? Lotta
2. Ett ord på fyra bokstäver? Leva
3. Flicknamn: Lea
4. Pojknamn: Leon
5. Yrke: Läkare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Leopardtanga
8. Mat: Levergryta (Yeach!)
9. Sak i badrummet: Libresse
10. Plats/stad: Lämbacken
11. Orsak att vara sen: Luftrörsbesvär
12. Något man skriker: Lämna mig ifred!
13. Film: Lock, stock and two smoking barrels
14. Något man dricker: Läskeblask
15. Band: Limp Bizkit
16. Djur: Lejon
17. Gatunamn: Lerum Andersvägen
18. Bil: Lambourghini
19. Sång: Love me tender
20. Aktiviteter med mer än med en deltagare: Livräddning

Jag manar Glenny, Anna o Patrik, Helena och Emma.

Sanningen om HappySong

För ganska exakt två år sedan tillbringade jag vintern i Åre. Den här låten kom att få en central roll i hela Åre-eran (lustigt ord).
De som känner mig vet att mitt humör på morgnarna är mycket instabilt, ibland snudd på hälsovådligt, vilket även mina kollegor i croupierhuset i Duved lärde sig, tills..... Sanna och Karin introducerade den här låten, som pepplåt inför en utgång tror jag, och sedan dess har den fungerat som en pepplåt inför alla möjliga situationer. Vad dessa två underbara flickor lärde sig var, att om man spelar den det första man gör när Tväråna vacklar ut från sitt rum och in i köket för att inspektera kaffebryggaren, så dras mungiporna ohjälpligt uppåt, ankläpparna börjar puta, och man studsar fram - helt plötsligt på bra humör! En mycket användbar lärdom, och nu tänkte jag återinföra denna oerhört töntiga och alldeles underbart sköna låt i mitt liv igen.
Pepp pepp!Fast vi hävdade att låten hette "Happy Song", och gjordes av "The Ducklings".

8-5, blessing or not?

Jaha, deadline dag igår, och Tväråna kom hem med huvudet i tusen bitar, men jag hade i alla fall en helt ledig helg att se fram emot! Svulten som en varg, så jag styrde lite snabbt käk, sedan minns jag inget mer. Kommer ihåg att jag såg en skymt av Simpsons, så klockan måste varit ca 19. Vaknade med ett ryck av att Muffen ringde, klockan stog på 01.18, och jag hade totaldäckat i soffan. Dregel i mungipan, och håret över ända, bara att förflytta sig till sängen och fortsätta den "vilda" fredagskvällen...
Nu är det lördag, och jag har verkligen inga planer, känns kanon! Inga pengar direkt heller förstås, men det verkar ju snarare vara ett konstant tillstånd! Kanske min syster som är nyrik pga bortslumpad BMW känner medlidande och skänker mig ett nudelpaket eller två, vem vet? :)

Allmän

Mitt i veckan, och det känns bra. Fick Hallands-numret till redaktionen i går, och det blev riktigt najs! Har även haft en hel del bra kontakter idag, så over all nöjd.
I morgon är jag bjuden till vackra fröken M för att fira hennes födelsedag (jag tror det är 22 eller 23 någonting, va?), samt få en skymt av den mystiska mannen C. Snart kanske vi får döpa om henne till fru M så att det inte är så missvisande? Äh, jag är trött och har dålig humor.. Ska skippa all dålig TV ikväll, och gå och lägga mig tidigt (dvs ännu tidigare än vanliga vardagkvällar... = ca 21 istället för 22..)
I morgon börjar vi nämligen halv 8 istället för 8, vi ska köra ett frukostmöte då. Jag hoppas innerligt att jag ska orka hålla mig vaken några timmar under kvällen, annars somnar jag väl under Michaelas köksbord.... Den som lever får se!

Inne och ute.....

Min finaste lillasyster, och lilla Childet (sett utifrån)....och ännu en på lilla Childet (sett lixom från insidan då...)Ska bli rätt så himla mysigt när Liten kommer ut! Längtar att få hit familjen Tväråna/Sundgren.

Starten på veckan.

Veckan startat okej, hyfsad dag på jobbet och vi ligger någorlunda i fas. Dock har jag en helt otrolig utomlandslängtan just nu, är inte ett dugg imponerad av kylan utan skulle allra helst ligga vid någon pool i solen och sträckläsa pocketböcker!
Jag får välan satsa på det till nästa vinterhalvår istället, det känns som ett rimligare mål!

Ännu en så produktiv vardagkväll som jag orkar med, det vill säga att jag har gjort ett gäng matlådor, samt fått undan disken efter detta. Så långt sträcker sig min energi, och sedan fastnar jag mycket hellre i soffan med duntofflorna på. Skulle också kunnat tänka mig ett varmt bad, tyvärr finns badkaret hemma hos moder, och vägen dit är en kort men attrans så kall promenad. Blir alltså inget av med det heller!Att leka i snön: Man har så roligt som man gör sig


Rock'n roll bror

Lillebror avlastar Giles sjuka hals på pianobaren, Plaza.


Still going boring...

Jag måste vara världens tristaste.  Men 2 dagar ledigt av 19 makes Tväråna a dull girl. Jag har i alla fall hunnit med att träffa lillebror med nya tjejen i ett par timmar (mellan två jobb), och det är ju alltid trevligt! Dessutom verkade det vara en jättesöt och snäll tjej han fått tag på, så det ser ljust ut.
Så till dagens i-landsbekymmer. Jag läste en insändare som fick mig att tvivla på mänskligheten än en gång.. En kille som arbetar som förskolelärare har en längre tid irriterat sig ofantligt på att hans små adepter pruttar så förfärligt. Uppenbarligen stinker det prutt hela dagarna på hans avdelning. Han har alltså stört sig så till den milda grad på detta, att han författat en lååång insändare om hur mycket de små liven pruttar, och att detta med största säkerhet beror på att barn nu för tiden dricker så mycket mjölk.

Men herregud, byt jobb! Omgående!!

Offentlig ursäkt.

Har prexis bokat in en fika med Fröken M imorgon, känns som om det var evigheter sedan vi sågs! Å andra sidan har vi bägge två jobbat en hel del, och samtidigt har hon ju haft fullt upp med Prince Charming! Riktigt kul att hon träffat en sån pärla till kille (vad det verkar som i alla fall, jag har ju inte inspekterat honom än...), det är hon verkligen värd min tjeja!
Därav kommer sig rubriken, jag vill passa på att offentligt be alla som känner sig förbigångna om offentlig ursäkt, då jag varit hemskans tråkig sista tiden (läs: månaden...), och inte orkat fika eller umgås särskilt mycket.. Ta mig i kragen och ryck ut mig, jag vill ses, det är bara det att jag är så himmelens trött...  ;-)

Dag- eller kvällsserier

Jag diggar verkligen mina arbetstider nu för tiden. Framför allt för att de tillåter mig att kunna följa tv-serier på vardagkvällar! Det var så länge sedan jag hade det så, så jag hade nästan glömt bort hur mysigt det är att t.ex. en tisdagförmiddag plötsligt komma på "Det är ju '..........' på tv ikväll!" och så bara se fram emot att få slöa i soffan en hel kväll. Det slår lediga förmiddagar med Glamour och annat skräp anytime!
Däremot skulle jag gärna se att det blev lite varmare nu, för som det är nu har jag verkligen inte lust att ge mig ut och gå om kvällarna, även om jag både skulle vilja och behöver det.
Men, man kan ju inte få allt, rätt vad det är så kommer uteserveringarna fram igen! *Längta*

Tip of the day

Dagens filmtips.


12-timmars.

Kan man ha 12-timmars influensa? Känns lite långsökt, men ändå tror jag att det är just det jag har genomlidit.
Kom hem från jobbet igår kväll, vid halv 6, och kände mig jättetrött.. Det hade jag i och för sig varit hela dagen, men jag skyllde detta på vinglasen jag tog på torsdagskvällen. Bestämde mig således för att slumra i någon timme innan jag skulle iväg och jobba igen, så jag ställde klockan på halv 8.
Vaknade, svettig men frysande, och fullkomligt skakade av feberfrossa! Helt otroligt.. Panikmessade att jag inte kunde öppna blackjacken, drack en liter vatten, bytte lakan och gick och lade mig igen. Vaknade kvart över åtta i morse, med sjöblött lakan, och alldeles skakig och urlakad i kroppen.. Nu känns det dock rätt okej igen, är bara lite svag. Högst underligt var det i alla fall!

Ikväll blir det i alla fall jobb, även om jag kanske räknar lite saktare än vanligt... :)

Bad hairdays

Nu är det fastställt. Mitt hår liknar till största delen ogräs!
Detta på grund av:
  • Oavsett vad jag gör med det så slutar det alltid med att det ser ovårdat och tufsigt ut
  • Varenda gång jag tittar på det så suckar jag och tänker: "Jag måste verkligen göra något åt det här..."
  • Snaps och Disco tar varje tillfälle i akt att gnaga på det.
  • Och tydligen växer det i en onaturlig fart. Idag på jobbet hade jag håret utsläppt (mycket sällan sedd företeelse), varpå K glatt berömmer mig för min nya hårförlängning.....
Någon som har en häcksax kanske??RSS 2.0